Papa Françesku udhëhoqi vigjiljen tradicionale të Pashkëve, e cila zgjati më shumë se dy orë në Bazilikën e Shën Pjetrit në Vatikan.

Zëri i tij dukej i ngjirur, por ai lexoi të gjitha tekstet e përgatitura, duke përfshirë një predikim që ishte më shumë se një faqe, dhe buzëqeshi dhe i bëri me dorë turmës ndërsa u largua në një karrige me rrota, raportoi Reuters.

Mesha e mbrëmjes filloi pothuajse në errësirë ​​të plotë përpara se të ndizeshin dritat, e cila shënoi kalimin nga errësira në dritë kur, siç thuhet në Bibël, Jezu Krishti  u ringjall.

Papa u kërkoi besimtarëve të gëzohen pavarësisht krizave politike apo shqetësimeve personale dhe globale. Konkretisht, ai përmendi pamëshirshmërinë e urrejtjes dhe mizorinë e luftës, të cilat thyejnë mallin për paqen botërore, por edhe egoizmin dhe indiferencën.

“Ndonjëherë ndjejmë se një gur varri është vendosur rëndë në hyrje të zemrës sonë, duke mbytur jetën, duke shuar besimin, duke na burgosur në varrin e frikës dhe hidhërimit, duke bllokuar rrugën drejt gëzimit dhe shpresës. Këtu është Pashka e Krishtit, këtu është forca e Zotit: fitorja e jetës mbi vdekjen, triumfi i dritës mbi errësirën, rilindja e shpresës brenda rrënojave të dështimit”, tha Papa.