Kreu i lëvizjes udhëheqëse republikane në Mbretërinë e Bashkuar dhe pesë organizatorë të tjerë të një proteste anti-monarkisë janë arrestuar ditën e sotme.

Graham Smith, shefi ekzekutiv i Republikës, ndodhej në sheshin Trafalgar kur ai u ndalua nga policia në Strand në qendër të Londrës.

Ai u arrestua rreth orës 7:30 të mëngjesit, ndërsa qindra protestues anti-monarkistë ishin mbledhur në sheshin Trafalgar me flamuj të mëdhenj dhe të veshur me bluza të verdha.

Rreth 2,000 protestues pritet të mblidhen poshtë kolonës së Nelsonit deri në mesditë, duke përfshirë përfaqësues të lëvizjeve republikane suedeze, holandeze dhe norvegjeze.

/abcnews.al