Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti i ka bërë thirrje Bashkimit Evropian për të hequr sanksionet që janë vendosur ndaj vendit të tij.

Ai akuzoi Brukselin për një “qasje të butë” ndaj Serbisë, në një kohë kur rajoni është i mbushur me tensione të larta.

Gjatë një interviste për “Politico” të zhvilluar në kuadër të Forumit Ekonomik Botëror në Davos, Kurti theksoi padrejtësinë e trajtimit të Kosovës nga BE-ja, duke nënvizuar veprimet e vitit të shkuar.

“Kritikuam ashpër për situatat e dhunshme në veri dhe si rezultat, BE-ja vendosi masa shtesë kundër nesh. Në anën tjetër, Serbia po afrohet me Rusinë për shkak të agresionit në Ukrainë, por nuk po përballet me sanksione,” u shpreh ai.