ELAS ka bërë listën e të dyshuarve kryesorë për vrasjen e 29-vjeçarit Michalis Katsouris në New Philadelphia .

Nga 105 të arrestuarit, autoritetet po përqendrojnë vëmendjen e tyre te 13 individë që dyshohet se kanë luajtur një rol udhëheqës.

Janë 9 kroatë mes të cilëve një është arrestuar me thikë të palosshme , një person nga Shqipëria të cilit i është gjetur edhe një thikë e palosshme dhe 3 grekë.

Ndër të dyshuarit kryesorë për goditjen vrasëse në lidhje me të kaluarën e tyre të trazuar janë:

  • 27-vjeçari grek i arrestuar 4 herë: Në prill 2019 u arrestua në Shën Petersburg për ligjin e armëve pasi iu gjetën thika dhe kapuç të plotë të fytyrës.
  • Më 20 shkurt 2019 arrestohet në Ilion për grabitje të një të mituri, ligj sporti jashtëshkollor dhe armëve.
  • Më 15 mars 2018, ai u arrestua së bashku me 10-15 persona për dëmtim të pronës së huaj me leva në dyqane në Petroupol dhe për pabesi.
  • Më 6 janar 2021 arrestohet për prishje të qetësisë, zjarrvënie, shpërthim, lëndim të rrezikshëm trupor, grabitje, dëmtim të pasurisë së huaj, ligj armësh dhe organizatë kriminale. Ky grup drejtohej nga një grua e cila është ende në burg. 27-vjeçari fillimisht u burgos, por u lirua me kusht
  • Një 26-vjeçar grek: Në shkurt të vitit 2022, ai u arrestua në bazë të ligjit për sportet amatore dhe profesionale gjatë një ndeshjeje Olympiacos – Panathinaikos në palestrën e mbyllur në Heraklion, Kretë.
  • Kërkohet një tifoz grek i organizuar. Emri i tij gjendet në dosje dhe ai është identifikuar përmes postimit të tij në Facebook duke thënë se ka qenë i përfshirë në incidente.
  • Një 22-vjeçar shqiptar gjithashtu një tifoz i organizuar sipas burimeve policore i cili u arrestua me një thikë metalike të palosshme, me gjatësi teh 9 cm.
  • Dhe një 23-vjeçar kroat i cili gjithashtu u arrestua me një thikë metalike të palosshme me gjatësi teh 8 cm.

Elementë jashtëzakonisht të rëndësishëm në hetimin e identifikimit të autorit të atentatit vrasës ndaj 29-vjeçarit Michalis Katsouris , pritet të sigurohet materiali gjenetik, i cili pritet të merret nga i akuzuari. Përparësi në marrjen e ADN-së do të kenë ata me histori kriminale.

Mjeku që bëri autopsinë e trupit të 29-vjeçarit Michalis, nga ana e tij ka përcjellë disa gjurmë të ADN-së të gjetura në trup , në mënyrë që kur të merren 105 të arrestuarit, të bëhet krahasimi për të gjetur autorin. i cili i shkaktoi plagën vdekjeprurëse Michalis Katsoulis.