Një burrë nga Nju Jorku ka duke paditur një kazino në Atlantic City sepse ai pretendon se shkëputja nga aplikacioni i tyre i lojërave të fatit në internet i kushtoi atij mbi 29 milionë dollarë dhe ai u shpagua për të qëndruar i qetë.

Sam Antar thotë se ai është një lojtar kompulsiv – një fakt që ai thotë se ishte i njohur për të pandehurit në këtë rast, duke përfshirë kazinonë Borgata, MGM Resorts International dhe partnerin e saj në internet Entain.

Në një padi të paraqitur të mërkurën në Gjykatën e Lartë të shtetit në Middlesex County, Antar akuzon të pandehurit për mashtrim, shantazh dhe shkelje të tjera.

Padia e tij pohon se ai përjetoi mijëra shkëputje nga platformat online, shpesh kur ai kishte një dorë fituese që më pas u fshi.

Avokati i tij, Christopher Gramiccioni, tha se Antar përjetoi një shkallë shkëputjeje që i afrohej 50 për qind gjatë nëntë muajve të mbuluar nga padia.

Ai shtoi se Antar, 46 vjeç, kishte humbur “lehtësisht qindra mijëra dollarë” gjatë asaj kohe.

“Është një gjë nëse keni probleme teknike me ndërprerje,” tha Gramiccioni, një ish-prokuror qarku në Nju Xhersi.

“Është krejt tjetër kur i ke 50% të rasteve. Kazinoja nuk ndërmori veprime korrigjuese siç kërkohej. Ata vazhduan të dyfishoheshin dhe t’i jepnin 30,000 dollarë në muaj, duke e ushqyer atë me para shtesë në përpjekje për të shmangur shqyrtimin nga agjencitë rregullatore.’

Borgata dhe MGM refuzuan të komentojnë përmes një zëdhënësi. Entain nuk iu përgjigj kërkesave për koment.

New Jersey është në proces të vendosjes nëse do të zgjasë ligjin e tij që autorizon lojërat e fatit në internet edhe për 10 vjet të tjera.