Perëndimi po i shtyn të gjithë drejt Luftës së Tretë Botërore, duke injoruar sinjalet nga Moska.

Kështu tha nënkryetari i Këshillit të Sigurimit në Rusi, Dmitry Medvedev në një intervistë me agjencinë shtetërore të lajmeve Tass dhe transmetuesin satelitor të kontrolluar nga Kremlini Rt . 

Sinqerisht, do të kishte qenë më mirë që ata t’i kishin dëgjuar (sinjalet). Në çdo rast, botës nuk do t’i duhej të përballej me kërcënimin e Luftës së Tretë Botërore”, tha Medvedev.