Mund të bashkëveprojë me medikamente të caktuara
Në varësi të medikamenteve që merrni, melatonina mund të ndërveprojë negativisht me to, duke shkaktuar efekte të padëshirueshme anësore.

Prandaj sugjerohet gjithmonë, që para se të merrni të tilla suplemente, të këshilloheni fillimisht me mjekun tuaj.

Mund të shkaktojë efekte anësore afatshkurtra
Efektet anësore të zakonshme nga përdorimi i melatoninës përfshijnë dhimbje koke, marramendje, të përziera dhe përgjumje.

Në pjesën më të madhe, këto simptoma janë të buta dhe afatshkurtra.