Numri i viktimave nga përmbytjet që goditën Kenian ka shkuar në 228, sipas një njoftimi të ministrisë së Brendshme. Shirat që kanë shkaktuar përmbytje të mëdha dhe rrëshqitje të dheut në të gjithë vendin në javët e fundit pritet të jenë më intensive në maj.

Përmbytjet shkatërruan shtëpi, rrugë, ura dhe infrastrukturën në vendin më të madh të Afrikës Lindore.

/abcnews.al