Pak ditë më parë u mbajtë në Tiranë Konventa e Turizmit. Në media u paraqit për një situatë ‘’provokuese’’, pasi gjatë prezantimit të një projekti për ‘’Melia Hotels’’, është shfaqur një hartë në të cilën Kosova është pjesë e Serbisë. E qartë, që në mediat shqiptare kjo çështje mori këtë rrjedhë dhe prej kësaj, ka reaguar drejtuesi i përgjithshëm i projektit Gabriel Escarrer Jaume. Ai ka shkruar një letër, drejtuar kryeministrit të vendit Edi Ramës dhe ministres së Turizmit, Mirela Kumbaros. Ai kërkon falje dhe shpjegon se nuk kanë patur asnjë qëllim tendencioz, sikurse thotë se synimi i tyre nuk është të pozicionohen politikisht. Më tej, falenderon për mbështetjen Kumbaron si edhe premton që nuk ka për t’u përsëritur më një gabim i tillë.

Letra: Fillimisht, dëshiroj të shpreh nderimet tona dhe të ritheksoj entuziazmin për fillimin të një historie të përbashkët të zhvillimit të turizmit me vendin tuaj, të cilit ne “Meliá Hotels” ndihemi të përkushtuar dhe shpresojnë të rritemi dhe të gjenerojnë vlera sociale dhe ekonomike, si dhe të ndihmojë në pozicionimin e Shqipërisë aty ku e meriton, ndër destinacionet më të mira në mesdhetare. Nga ana tjetër, po e shkruaj këtë letër për të kërkuar falje që kam përfshirë gabimisht, në një prezantim biznesi, një hartë e vjetëruar e Shqipërisë dhe vendeve fqinje, gjë që për fat të keq do të kishte gjeneruar disa shqetësime dhe njëfarë “zhurmë” mediatike. Jemi vënë në  dijeni se nga qeveria juaj e keni kuptuar se nuk ishte gjë tjetër veçse një gabim dhe se në asnjë moment ekipet tona nuk janë përpjekur të lëndojnë ndjeshmërinë e dikujt, aq më pak pozicionohemi politikisht në çfarëdo mënyre. Për ne, siç ka bërë gjithmonë babai im, themeluesi ynë i mbrojtur, turizmi është një mjet për binjakëzimin e qyteteve dhe për krijimin social dhe ekonomik, mirëqenie kudo që jemi. Për këtë arsye, dua t’ju falënderoj përsëri për mbështetjen tuaj të vazhdueshme dhe për këtë të Ministrit tuaj të Turizmit dhe rikonfirmojmë faljen tonë për këtë gabim të paqëllimshëm, duke ju siguruar që nuk do të ndodhë më. Merr një përshëndetje të përzemërt, pasi mezi pres t’ju shoh personalisht në takimin tjetër hapja e hotelit Meliá Durres, i cili tashmë ka nisur funksionimin dhe që na mbush me krenari për potencialin e saj të madh dhe cilësinë e produktit.