Twitter po shton mesazhe të koduara në platformë të mërkurën dhe telefonatat do ta pasojnë së shpejti, tha CEO Elon Musk të martën vonë.

“Lëshimi i DM-ve të koduara [mesazheve direkte] V1.0 duhet të ndodhë nesër. Kjo do të rritet me shpejtësi në sofistikim. Testi i acidit është se unë nuk mund t’i shihja DM-të tuaja edhe nëse do të kishit një armë në kokë, “tha ai.

“Së shpejti do të ketë biseda me zë dhe video për këdo në këtë platformë, kështu që ju mund të flisni me njerëzit kudo në botë pa u dhënë atyre numrin tuaj të telefonit.”

Lëvizja vjen pasi Musk, i cili mori kontrollin e Twitter gjashtë muaj më parë, kërkon mënyra për ta kthyer platformën në rritje . E ardhmja e tij duket gjithnjë e më e pasigurt përballë pakësimit të të ardhurave nga reklamat dhe rritjes së konkurrencës nga rivalët si Mastodon dhe BlueSky , të zhvilluara nga bashkëthemeluesi dhe ish-CEO i Twitter, Jack Dorsey.

Shtimi i thirrjeve dhe mesazheve të koduara mund të lejojë Twitter të konkurrojë me Meta të Mark Zuckerberg, i cili zotëron Facebook (FB) Messenger dhe WhatsApp. Miliarda njerëz në mbarë botën i përdorin ato platforma për të komunikuar çdo ditë me familjen dhe miqtë, përfshirë në grupe. Ndërkohë Twitter, korrikun e kaluar raportoi 238 milionë përdorues ditorë të fitueshëm.

Që kur e mori kompaninë private në tetor, Musk e ka kthyer Twitter në kokë. Një numër përdoruesish, të famshëm dhe organizatash mediatike kanë thënë se planifikojnë të largohen nga platforma për shkak të ndryshimeve të fundit të politikave, të cilat ata thonë se kërcënojnë ta bëjnë atë më pak të sigurt dhe të besueshëm .

Prezantuesi televiziv i krahut të djathtë, Tucker Carlson, tha të martën se do të riniste programin e tij në Twitter, të cilin ai e vlerësoi si të vetmen platformë të madhe të mbetur të fjalës së lirë në botë pasi Fox News e pushoi atë muajin e kaluar.